Квалификације у кувању рибљег паприкаша по селима апатинске општине су у току, протеклог викенда такмичење је одржано у Пригревици и Ромском насељу, а предходног у Сонти, док се наредног викенда квалификације одржавају у Свилојеву и Купусини.
У Пригревици, по оцени стрчног жирија, најбољи паприкаш је скувао и освојио прво место Милош Ракас, друго место заузео је Стивен Силађев, а треће Саша Милетић. Сва тројица су се овом приликом пласирали у велико финале у такмичењу за „Златни котлић“ на 57. „Aпатинским рибарским вечерима“.
Дан раније, у квалификацијама у апатинском Ромском насељу прво место је освојио Мирослав Петровић, друго место Предраг Николић а треће место заузео је Зоран Обрадовић. Они су такође изборили учешће у великом финалу за за „Златни котлић“ на 57. „Aпатинским рибарским вечерима“.
Предходног викенда (3. јула) у Сонти прва три места су освојили и обезбедили учешће у великом финалу за „Златни котлић“ на 57. „Aпатинским рибарским вечерима“ Стеван Бркин као првопласирани, Драган Пејак као другопласирани и Ивица Бошњак као трећепласирани.
Ј.С.